Centre Fraternal de Palafrugell, entitat adherida a la Federació d'Ateneus de Catalunya

Centre Fraternal de Palafrugell, entitat adherida a la Federació d'Ateneus de Catalunya

Contacta'ns

Telèfon 972300003
Telèfon i whatsapp 683404484
Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l
Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l  

Cercador

Xarxes socials

Facebook CentreFraternalPalafrugell    Instagram fraternalpalafrugell    Twitter FraternalPalafr
Inici arrow Notícies arrow Cessió del fons documental del Centre Fraternal a l'Arxiu Municipal de Palafrugell
Cessió del fons documental del Centre Fraternal a l'Arxiu Municipal de Palafrugell Imprimir Correu

Moment de la signatura del conveniL'associació Centre Fraternal de Palafrugell ha cedit, en règim de comodat, el seu fons documental a l'Arxiu Municipal, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general. La documentació cedida permet conèixer el funcionament del Centre Fraternal, quines activitats s'hi realitzaven i la seva evolució del 1897 al 1996. La documentació inclou els llibres d'actes de la societat, els seus reglaments i consultes electorals per a la junta rectora.

Un altre apartat important del fons fa referència a la part econòmica, incloent els llibres de comptabilitat, les factures, pagaments i la documentació bancària. També es conserva la correspondència d'entrada i sortida i els contractes amb les orquestres i artistes que van actuar a la sala teatral.

Són abundants els cartells relacionats amb balls, sessions de cinema i altres activitats culturals i festives. Els llibres de registre i anotacions, i la resta del material, es troba recollit en 64 capses de documentació i ocupa 6,60 metres lineals de prestatgeria.

El Centre Fraternal es va constituir formalment el novembre de 1887, amb una primera ubicació al carrer de Sant Martí, però a 1894 ja es troba domiciliat al carrer de Santa Margarida, a on hi havia el cafè El Siglo. A finals de 1897 es defensa la necessitat d'adquirir un local, que es concreta amb la compra de l'edifici que estava ocupat pel cafè d'Orient i el casino l'Aliança, a Plaça Nova. Segons la documentació conservada, per aquest local es van pagar 10.000 pessetes al comptat i una quantitat de 2.500 a pagar anualment durant 32 anys.

El conveni de cessió, per tres anys renovables tàcitament, ha estat signat per l'alcalde de Palafrugell, Lluís Medir, i pel president del Centre Fraternal, Marià Júdez, en presència de la regidora de Patrimoni, Carme Bonal, i de l'arxivera municipal, Concepció Saurí.

 
 
Joomla Templates by Joomlashack